Volledig scherm
PREMIUM
De oude PSV-directie met van links naar rechts Jacques Ruts, Harry van Raaij en Kees Ploegsma. © FotoMeulenhof

Van Raaij, Ruts en Ploegsma over de successen van PSV: 'Romario verdiende al een miljoen’

EindejaarsinterviewEen verloren avond in Sittard bleek in april 1985 een keerpunt in de geschiedenis van PSV. Drie hoofdrolspelers blikken terug en kijken vooruit. ,,Ajax, PSV en Feyenoord moeten de zaak een keer op de spits drijven.”

,,Wat Romário bij ons ging verdienen toen hij zijn eerste contract kreeg? Nou vooruit dan maar. Het was een miljoen gulden bruto per jaar”, zegt Harry van Raaij (82), als we met hem, Kees Ploegsma (73) en Jacques Ruts (85) in een soort teletijdmachine naar de jaren tachtig reizen. Nog één keer zitten drie bestuurlijke iconen van het PSV van toen aan tafel. Mannen met bravoure, die de wetten van het betaald voetbal als geen ander kennen. Jarenlang gestaald in een wereld waarin winnen altijd de maatstaf is. Tussen 1979 en 2004 draaiden ze in verschillende samenstellingen aan de knoppen in het Philips Stadion. Bijna tien jaar lang deden ze dat meestal samen (van 1984 tot 1993), met ook een tijdelijke rol voor bijvoorbeeld Hans Kraay senior.

  1. 'Puntertje van Lozano symbool voor moeizame wedstrijd van PSV’
    VIDEO

    'Puntertje van Lozano symbool voor moeizame wedstrijd van PSV’

    Het liep allemaal niet soepel bij PSV zondag in het duel met VVV-Venlo (0-1). Clubwatcher Rik Elfrink had tijdens de wedstrijd zelfs zijn twijfels of het nog wel goed zou komen voor PSV. ,,Dan moet het op een onconventionele manier misschien. Het puntertje van Lozano staat daar dan symbool voor. Meestal is het Luuk de Jong met het hoofd, dit keer Lozano die met een individuele actie voor PSV de wedstrijd beslist.”

PSV