Volledig scherm
Toon Gerbrands © BSR/SOCCRATES

Veel ballen bij PSV op de jeugd, extra investeringen moeten in de toekomst lonen

Via een studie van anderhalf jaar heeft de directie van PSV de afgelopen anderhalf jaar de toekomst verkend. De club wilde nu al duidelijk hebben hoe de positie van PSV in het internationale voetballandschap in 2030 zal zijn. ,,Het is enorm belangrijk dat we de komende jaren bij de top-32 van Europa aanhaken”, zei directeur Toon Gerbrands dinsdag bij de presentatie van ‘Visie 2030'. ,,Dat heeft onder meer te maken met mogelijke veranderingen in de Europese competities.”

Als er een ding duidelijk wordt, is dat PSV nog meer gaat inzetten op het opleiden van jeugdspelers. ,,Grote buitenlandse clubs steken daar veel minder tijd en energie in dan wij”, zegt Gerbrands. ,,Daar liggen voor ons enorme kansen”, zo verklaart hij een verbouwing van tien miljoen euro van het huidige jeugdcomplex van PSV en de jaarlijkse investering van negen miljoen in de ‘PSV Academy’. 

Onderwijs

De club gaf dinsdag een rondleiding tijdens de verbouwing, die op 2 augustus afgerond moet zijn. PSV gaat daarna in samenwerking met scholen bijvoorbeeld onderwijs aanbieden aan jeugdspelers, die regelmatig hele dagen op de club verblijven. Er komen tal van nieuwe ruimtes voor fysieke en cognitieve training, waarmee PSV nationaal en internationaal voorop loopt. De Herdgang wordt een hypermodern complex, waar alle jeugdelftallen en de A-selectie bijvoorbeeld met dezelfde apparatuur gaan werken. Allemaal met een doel: PSV wil nóg meer spelers opleiden die in het Philips Stadion gaan schitteren. 

Op het gebied van entertainment, supportersbeleving en de verkoop van PSV-producten in het buitenland (bijvoorbeeld in Mexico) denkt PSV grote stappen te kunnen zetten. Ook lokaal zijn er plannen, bijvoorbeeld aan de spoorzijde van het Philips Stadion. PSV ziet in de verdere toekomst ruimte voor een uitbreiding van de capaciteit naar pakweg 40.000 in plaats van de huidige 35.000 stoelen, zo gaf Gerbrands desgevraagd aan. De club wil dit de komende jaren onderzoeken als de gemeente Eindhoven plannen ontwikkelt voor het gebied rond het Philips Stadion.

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV