Mees Kreekels
Volledig scherm
Mees Kreekels © BSR Agency

Verdediger Mees Kreekels wil vaker bij Jong PSV spelen: ‘Hier leer je het meeste van’

Heel Jong PSV baalde vrijdagavond van een onterecht toegekende goal voor FC Eindhoven. ,,Die zat er zeker niet in”, zag de 18-jarige verdediger Mees Kreekels, die opnieuw een goede indruk achterliet.

Voor Jong PSV waren de druiven vrijdagavond aan de Aalsterweg zuur. De ploeg had tegen FC Eindhoven zicht op de tweede uitzege van het seizoen, maar zag de kansen daarop verdampen door een arbitrale misser en kwam niet verder dan een gelijkspel (1-1). Een kopbal van FC Eindhoven was niet in zijn geheel over de lijn en dus werd keeper Mike van de Meulenhof een 'nul' ontnomen.

Verdediger Mees Kreekels, een nieuw gezicht bij Jong PSV, zag het vlak voor zich gebeuren. ,,Die zat er zeker niet in", beaamde hij wat de technische staf van de beloftenploeg op video-beelden al had gezien. ,,Dat is enorm balen, maar ook daarna hebben we de kansen niet goed afgemaakt en vergeten we hier de overwinning mee te nemen.” De 18-jarige verdediger kon na zijn debuutwedstrijd in het betaald voetbal van vorige maand (tegen Jong Ajax) opnieuw tevreden zijn over zijn optreden. ,,Ik heb er echt van genoten. Niet van de uitslag, wel van de strijd die geleverd werd en van het publiek dat fanatiek was. Ik wil graag al op dit niveau spelen, omdat je hier het meeste van leert." 

Kreekels maakte tot nu nog deel uit van PSV onder 19, maar een stap naar boven lijkt niet ver weg en zal volgend seizoen sowieso gezet worden. Door blessures bij Jong PSV kreeg hij nu de kans. Ook zijn voormalige ploeggenoten Mathias Kjølø en Shurandy Sambo zijn inmiddels doorgeschoven naar Jong PSV. 

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.

PSV