Verkoop stoeltjes uit het Philips Stadion loopt storm, ruim 150 PSV-fans voor de deur

VIDEOEINDHOVEN – De beleving van het Philips Stadion, maar dan in je eigen woonkamer. Nou ja, een beetje dan. Vrijdagmiddag om 12.00 uur startte PSV met de verkoop van de eerste 1.000 stadionstoeltjes en dat heeft de liefhebber geweten. Tegen de klok van 12.00 uur stonden er ruim 150 liefhebbers op de stoep van de Frederiklaan om één van de 23.000 stoeltjes op de kop te tikken.

Een van die bezoekers was een vrouw uit Weesp (Noord-Holland) die twee stoeltjes voor haar man kwam halen, waar ze onlangs mee getrouwd is. Het eindresultaat: een wit en een rood stoeltje, nummer 19 en 13, verwijzend naar het oprichtingsjaar van de Eindhovense profclub. Ook leuk: algemeen directeur Toon Gerbrands besloot om het stoeltje van Frits Philips in het stadion te laten staan. Die ging dus níet in de verkoop.


Tekst gaat verder onder foto's

Volledig scherm
De animo was groot © ED
Volledig scherm
Kees van Brunsschot heeft samen met zijn kleinzoon Siem ook een slag geslagen © ED

Stuk plastic
De één kocht het stuk plastic voor zijn kleinzoon, de ander voor zijn mancave. Sommigen zeiden een stukje historie in huis te halen met een stadionstoeltje. Emotionele verhalen waren er ook. Barry Raes uit Uden kocht een stoeltje om bij het graf van zijn overleden zus te zetten. 

De stoeltjes kosten vijf euro per stuk en de opbrengst gaat naar de PSV Foundation en is daarnaast bestemd voor sfeeracties. De nummer drie van het afgelopen seizoen is bezig met het vervangen van de stadionstoeltjes. Na deze verkoopdag zijn er op woensdag en donderdag opnieuw verkoopdagen. Vorig jaar werd al een deel van de tribune vernieuwd.

Volledig scherm
Carmen van de Werff toont haar plastic aanwinsten © ED
Volledig scherm
Gijs Strepels is zichtbaar tevreden met zijn stoeltjes © ED
Volledig scherm
© ED
Volledig scherm
© ED

PSV