Volledig scherm
Phillip Cocu, de trainer van PSV © Getty Images

VIDEO | Cocu: FC Utrecht in de breedte sterk, Ten Hag zet goede organisatie neer

EINDHOVEN - "We kunnen niet achteroverleunen en op een paar statistieken afgaan", zei Phillip Cocu voorafgaand aan PSV-FC Utrecht. PSV won de afgelopen 20 competitieduels van FC Utrecht in het eigen Philips Stadion.

De coach van PSV kan daar allemaal niet zoveel mee. "Ze hebben een goede ploeg staan, met een goede organisatie. FC Utrecht is een team dat weinig kansen weggeeft, maar ook zelf wat moeite heeft om tot scoren te komen. Wij hadden dat ook, maar dat gaat nu de laatste wedstrijden beter. Wij krijgen ze nu ook weer wat te makkelijk tegen, dat dan weer wel. FC Utrecht is in goeden doen en ontwikkelt zich ondanks schorsingen en blessures door. De ploeg is in de breedte sterker geworden. Erik ten Hag is een trainer die iets neer kan zetten. Op het moment dat hij bij PSV werkte, was hij heel veel met talentontwikkeling en het neerzetten van een organisatie bezig. Dat is hij bij FC Utrecht ook aan het doen en dat is terug te zien. De prestaties van die club zijn prima."

Cocu zal bij PSV niet veel veranderen in het thuisduel met FC Utrecht. "Soms is het lastig voor onze spelers dat ze in een week dan niet spelen. Aan de andere kant, als een elftal draait is er ook niet veel reden om te wisselen. Dat hoort ook bij topsport."

"We kunnen niet achteroverleunen en op een paar statistieken afgaan", zei Phillip Cocu voorafgaand aan PSV-FC Utrecht. PSV won de afgelopen 20 competitieduels van FC Utrecht in het eigen Philips Stadion.

PSV

poll

PSV gaat het puntenrecord verbreken (93)

PSV gaat het puntenrecord verbreken (93)

  • Ja (47%)
  • Nee (53%)
1444 stemmen