Volledig scherm
Simon Poulsen. © Joep Leenen/Pro Shots

Video | PSV gunt Poulsen vertrek richting Denemarken en krijgt nog bescheiden som

EINDHOVEN - Simon Poulsen vervolgt zijn carrière vanaf dinsdag normaal gesproken in Denemarken. De Deen mocht transfervrij weg bij PSV en is op de laatste transferdag van de winterse transfermarkt op weg naar Sønderjyske, dat zesde staat in de Deense competitie. Hoewel Poulsen transfervrij weg mocht, levert hij nog een bescheiden transfervergoeding op volgens PSV. De hoogte van het bedrag is niet bekendgemaakt.

Poulsen speelde hier al tot 2005, waarna hij naar FC Midtjylland vertrok. PSV trok Poulsen in 2015 aan na een succesvolle periode bij AZ en hij kwam ook toen zonder transfervergoeding over. Het leek een heel logische stap van beide partijen, maar Poulsen kon, mede door blessures, nooit wekenlang het volledige sportieve vertrouwen van trainer Phillip Cocu winnen. Hij kwam niet meer voor in de plannen van de trainer en mocht dus vertrekken.

Geen verlenging
De zaakwaarnemer van de Deen wilde niet inhoudelijk reageren, maar ontkende desgevraagd niet dat er voor Poulsen iets in het vat zit in Denemarken. Poulsen moet in ieder geval nog medisch gekeurd worden en gezien het feit dat de Deen transfervrij weg mag en de salarismogelijkheden van zijn oude club kent, lijkt een overeenkomst een kwestie van tijd. Zijn contract bij PSV loopt eind dit seizoen af en er is geen uitzicht op verlenging in Eindhoven. Voor Poulsen zouden vermoedelijk alleen nog een paar potjes bij Jong PSV resten als mogelijkheid en dat zag hij niet zitten.

Simon Poulsen vervolgt zijn carrière vanaf vandaag normaal gesproken in Denemarken. De Deen mocht transfervrij weg bij PSV en is op de laatste transferdag van de winterse transfermarkt op weg naar Sønderjyske, de ploeg waar hij in 2002 debuteerde

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9612 stemmen