Volledig scherm
Simon Poulsen. © Joep Leenen/Pro Shots

Video | PSV gunt Poulsen vertrek richting Denemarken en krijgt nog bescheiden som

EINDHOVEN - Simon Poulsen vervolgt zijn carrière vanaf dinsdag normaal gesproken in Denemarken. De Deen mocht transfervrij weg bij PSV en is op de laatste transferdag van de winterse transfermarkt op weg naar Sønderjyske, dat zesde staat in de Deense competitie. Hoewel Poulsen transfervrij weg mocht, levert hij nog een bescheiden transfervergoeding op volgens PSV. De hoogte van het bedrag is niet bekendgemaakt.

Poulsen speelde hier al tot 2005, waarna hij naar FC Midtjylland vertrok. PSV trok Poulsen in 2015 aan na een succesvolle periode bij AZ en hij kwam ook toen zonder transfervergoeding over. Het leek een heel logische stap van beide partijen, maar Poulsen kon, mede door blessures, nooit wekenlang het volledige sportieve vertrouwen van trainer Phillip Cocu winnen. Hij kwam niet meer voor in de plannen van de trainer en mocht dus vertrekken.

Geen verlenging
De zaakwaarnemer van de Deen wilde niet inhoudelijk reageren, maar ontkende desgevraagd niet dat er voor Poulsen iets in het vat zit in Denemarken. Poulsen moet in ieder geval nog medisch gekeurd worden en gezien het feit dat de Deen transfervrij weg mag en de salarismogelijkheden van zijn oude club kent, lijkt een overeenkomst een kwestie van tijd. Zijn contract bij PSV loopt eind dit seizoen af en er is geen uitzicht op verlenging in Eindhoven. Voor Poulsen zouden vermoedelijk alleen nog een paar potjes bij Jong PSV resten als mogelijkheid en dat zag hij niet zitten.

Simon Poulsen vervolgt zijn carrière vanaf vandaag normaal gesproken in Denemarken. De Deen mocht transfervrij weg bij PSV en is op de laatste transferdag van de winterse transfermarkt op weg naar Sønderjyske, de ploeg waar hij in 2002 debuteerde
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’
  PREMIUM
  Champions League

  Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’

  Wat een seizoen is het voor Pablo Rosario. Met 77 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en drie basisplaatsen in de eredivisie op zak begon hij in juni aan het nieuwe voetbaljaar bij PSV. Zonder druk of een hoog verwachtings patroon liet hij zich tussen de Zwitserse Alpen gelden bij het trainingskamp van zijn club. Vijf maanden later is de middenvelder international en vanavond speelt de 21-jarige Amsterdammer zijn zesde en voorlopig laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. ,,Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen”, benadrukte hij gisteren in Italië.
 2. ‘Voor Inter is dit een superbelangrijke wedstrijd, maar wij willen winnen’

  ‘Voor Inter is dit een superbe­lang­rij­ke wedstrijd, maar wij willen winnen’

  Ook al staat er voor PSV niets meer op het spel, de Eindhovenaren zullen Internazionale morgen in de laatste groepswedstrijd van de Champions League de overwinning niet cadeau doen. ,,Ongeacht waar je speelt en tegen wie je speelt: je moet altijd motivatie uit jezelf halen. Als je dat blijft doen, maakt het niet uit of je voor ‘niks’ speelt of niet’', zei trainer Mark van Bommel maandag op de persconferentie in Milaan.

PSV