Viergever: ‘Jeroen heeft geen bal tussen de palen gehad, dat was gewoon heel goed’

videoEen zichtbaar tevreden Nick Viergever deed donderdagavond zijn verhaal na afloop van Willem II - PSV (0-3). Een op papier lastige wedstrijd werd eenvoudig gewonnen. ,,We waren heel vast aan de bal en maakten de juiste keuzes.”

Op een uitbraak van Alexander Isak in de eerste helft na, had de PSV-defensie geen kind aan de bekerfinalist uit Tilburg. ,,Jeroen (Zoet, red.) heeft geen bal tussen de palen gehad, dat was gewoon heel goed. We scoren drie keer, dat hadden er misschien nog wat meer kunnen zijn. Maar ik denk dat we een heel goed collectief PSV waren vandaag.”

Met 24 tegentreffers is PSV de minst gepasseerde ploeg van de eredivisie. ,,Je wilt zo min mogelijk kansen weggeven, dat doen we het hele seizoen eigenlijk al. Dat is echt een kracht van ons.”

Volledig scherm
Nick Viergever tijdens Willem II - PSV. © Soccrates
  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV