Nick Viergever verlaat teleurgesteld het Rat Verlegh Stadion.
Volledig scherm
Nick Viergever verlaat teleurgesteld het Rat Verlegh Stadion. © BSR Agency

Viergever na bekerblamage PSV: ‘We laten de fans en onszelf vallen’

Teleurstelling, woede en radeloosheid: een cocktail van emoties ging door de hoofden van de spelers van PSV na de blamage tegen NAC in de beker. Nick Viergever sprak van ‘een repeterend verhaal.’ ,,Bij tegenslag spelen we ineens zwaar onder ons niveau, dat mag niet”, zei Viergever. 

Bekijk hier de samenvatting NAC-PSV.

En inderdaad, niet voor het eerst stortte de boel bij PSV in na de eerste de beste tegenslag. NAC kwam uit een tegenaanval op voorsprong, daarna pakte Timo Baumgartl een rode kaart en werd het tot overmaat van ramp ook nog 2-0. ,,Voor de winterstop gebeurde dat ook. Daarna hebben we een goed trainingskamp gehad, met frisse energie en frisse moed naar de hervatting toegewerkt. Dan is het beschamend dat dit nu nog gebeurt.”

Hoe dat dan kan? Viergever wist het ook niet precies. Op de trainingen ‘spat het er vanaf’. Maar wie PSV op het veld ziet spelen, ziet toch vooral ook een schrijnend gebrek aan vertrouwen. ,,Het heeft met tegenslag te maken. Dan is iedereen te veel individu en dan valt het team uit elkaar. Een repeterend verhaal”, stelde de verdediger. 

Wisselvallig

En dus is het seizoen in januari al mislukt. De beker is voorbij en PSV staat op een teleurstellende vierde plaats. ,,Het is terecht waar je staat. We moeten nu knokken voor directe plaatsing in Europa. Nu laten we de club vallen, onszelf vallen en de fans vallen. Maar vooral ook onszelf. Wij kunnen zó veel beter.” PSV mist ook karakter, dat ziet Viergever ook. Ploegen die goed spelen, hebben volgens hem een bepaalde houvast. ,,Standaard een zes spelen, waar de jonge jongens zich aan optrekken. Wij zijn daar veel te wisselvallig, dat mag gewoon niet.”

PSV