Viergever vindt dat scheidsrechter te veel toeliet: ‘Dan moet je optreden’

De spelers en staf van PSV wonden zich behoorlijk op over de stevige duels van de spelers van FC Utrecht. Van Nick Viergever had scheidsrechter Pol van Boekel vaker in mogen grijpen. ,,Je hebt zoveel duels gezien dat ze puur de man spelen, shirtje trekken… Daar moet je tegen optreden.”

Vooral Luuk de Jong werd aangepakt en aan zijn shirt getrokken. Ook door Timo Letschert, die van geluk mocht spreken dat de bal niet op de stip ging. ,,Je moet een spits in bescherming nemen, hoe sterk hij ook is. Er gebeurde zoveel, dan moet je optreden. Dat is helaas niet gebeurd”, zei Viergever.

Drive

De centrale verdediger was meer te spreken over de stormloop van PSV op het Utrechtse doel in de tweede helft. Zeker na de 2-1 leefde bij hem het gevoel dat er alsnog een resultaat te halen viel in De Galgenwaard. ,,We hadden nog zoveel tijd om 2-2 te maken. Er was een goede drive. Niet alles lukte, maar de wil was er. Het is een pluspunt dat we zo graag willen en blijven gaan. Dat is onze kracht.”

Toch knaagde het ook bij hem dat PSV het gat met Ajax op de ranglijst niet naar acht punten kon vergroten. ,,Tuurlijk baal je dan. Maar als je in de rust 2-0 achterstaat en nog 2-2 maakt, moet je uiteindelijk blij zijn met een punt en tevreden die bus instappen”, benadrukte Viergever. 

Nick Viergever in het duel met FC Utrecht.
Volledig scherm
Nick Viergever in het duel met FC Utrecht. © BSR Agency
  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV