Volledig scherm
© Pro Shots

Vijf PSV-stewards na ruzie om vuurwerkaanhouding gewond

EINDHOVEN - In de rust van het duel tussen PSV en FC Twente zijn vijf PSV-stewards gewond geraakt bij een vechtpartij. Een van hen heeft zich moeten melden bij de EHBO en staat nog onder controle van een arts. De andere vier vrijwilligers van PSV kwamen er met schrammen en kleine verwondingen vanaf.

De ruzie ontstond nadat een fan in het uitvak van FC Twente werd aangehouden wegens het afsteken van vuurwerk. Het vuurwerk was in de beginfase van het duel op de tribune te zien. Nadat duidelijk werd wie het had afgestoken, werd de betrokkene uit het vak verwijderd om te worden aangehouden. Bij de verwijdering ontstond het handgemeen, waarbij de PSV-stewards rake klappen kregen. PSV was verrast door de agressie, waarbij enkele tientallen mensen betrokken waren. PSV spreekt van een onacceptabel incident, dat hooguit een keer in een paar jaar tijd plaatsvindt.

Los van het fysieke incident was na het duel ook sprake van vernielingen aan auto's van FC Twente-fans. Deze stonden geparkeerd op een bewaakt terrein op Strijp S, maar de vernielingen vonden plaats op het moment dat de toeschouwers massaal naar huis gingen. Daardoor was het voor de bewakers moeilijk om een goed beeld te krijgen van de situatie. Ongeveer 20 auto's van FC Twente-fans zijn beschadigd.

PSV betreurt beide incidenten en gaat de zaken evalueren. De club keurt iedere vorm van fysiek of materieel geweld af, liet een woordvoerder zondagmorgen al weten.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (38%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (51%)
1490 stemmen