Voetbalsters PSV naar kwartfinale beker na ruime zege op FC Eindhoven

videoDe voetbalsters van PSV hebben zaterdagmiddag de kwartfinale van de KNVB-beker voor vrouwen bereikt. Het werd 1-6 in de stadsderby met FC Eindhoven.

Lang de nul houden was het devies voor FC Eindhoven, maar binnen vijf minuten lag de bal al in de goal via PSV-middenveldster Kayleigh van Dooren. Tien minuten later stond het al 0-3. Katja Snoeijs joeg goed door op de FC Eindhoven-verdediging en kon de bal na een terugspeelpass onderscheppen toen keepster Lizzy Koolen uitgleed. 

Spits Snoeijs maakte ook de derde goal voor de bezoeksters op sportpark Genneper Parken. Nathalie van de Heuvel deed nog voor rust iets terug. Keepster Eli Sarasola verkeek zich op de inzet en de bal belandde mooi in de rechterbovenhoek: 1-3.

Verschil

Het verschil tussen de top van de topklasse en die van de eredivisie werd in de tweede helft goed duidelijk. Met een kopbal maakte Van Dooren haar tweede van de middag. Natuurlijk kon ook Joëlle Smits niet op het scorebord ontbreken: 1-5. Een streep van Janou Levels kwam terug uit de goal en werd niet geteld, wat terecht tot onbegrip bij heel PSV leidde. 

Zeker toen de grensrechter daarna bij een wissel doodleuk toegaf dat de bal gewoon zat. De 1-6 viel alsnog. Jeslynn Kuijpers kon na een uitgespeelde actie de bal vrij intikken. In de slotfase schoot invalster Yvonne van Schijndel nog namens PSV op de lat.

Volledig scherm
De stadsderby tussen FC Eindhoven en PSV © DCI media

PSV