Volledig scherm
Zakaria Aboukhlal, een van de grote talenten van PSV. © BSR Agency

Volop interesse voor talentvolle Aboukhlal, die wacht op PSV

PSV hoopt de komende periode een aantal grote talenten langer aan de club te binden. Een van hen is de 19-jarige Zakaria Aboukhlal, die een uitstekende ontwikkeling doormaakt en in de Keuken Kampioen Divisie vrijwel wekelijks tot de uitblinkers behoort. Aboukhlal was deze winter al present bij het trainingskamp van de A-selectie in Qatar en lijkt snel de volgende stappen te gaan zetten. 

Bij PSV heeft Aboukhlal nog een contract tot medio 2020. De club wil die samenwerking op termijn verlengen, maar veel buitenlandse clubs zitten op het vinkentouw en volgen de ontwikkeling van Aboukhlal met belangstelling. Onder meer uit Duitsland, Engeland en Frankrijk is al naar hem geïnformeerd. Het talent hoopt naar verluidt op snelle duidelijkheid van PSV, dat wel een richting heeft aangegeven (doorgaan) maar nog niet concreet is geworden. 

In de laatste tien wedstrijden in de eerste divisie ‘leverde’ de aanvaller vier goals en zeven assists en liet hij zien het nodige in zijn mars te hebben. De twee jaar geleden bij Willem II weggeplukte Aboukhlal is ook jeugdinternational en maakt deel uit van Oranje onder 19. Samen met drie andere PSV’ers (Mohamed Ihattaren, Tijn Daverveld en Rico Zeegers) zat hij woensdag bij de voorselectie. 

Aboukhlal is afkomstig uit Gorinchem en liet zich bij Willem II al zien als een beloftevolle aanvaller, die op alle posities voorin inzetbaar is. Het snelle en behendige talent staat open voor een langer verblijf bij PSV en maakt deel uit van een talentvolle lichting aanvallers, die snel belangrijker kunnen worden voor het eerste elftal. 

Eerder werd al duidelijk dat PSV ook probeert om Michal Sadílek, Donyell Malen, Pablo Rosario en Joël Piroe langer aan de club te binden. Bij de laatste drie is al geruime tijd sprake van de wens om de contracten te verlengen. PSV gaat ook Sadílek binnenkort uitnodigen om te praten over een contractverlenging. Zijn verbintenis loopt tot 2020 (met eenzijdige optie voor PSV  tot 2021). 

  1. Ibrahim Afellay geniet bij PSV onder 19 en voelt zich weer ‘kind in snoepwinkel’

    Ibrahim Afellay geniet bij PSV onder 19 en voelt zich weer ‘kind in snoepwin­kel’

    Ibrahim Afellay is momenteel al een tijdje een bijzondere gast aan de jeugdzijde op trainingscomplex De Herdgang. Samen met fysiotherapeut Ferd van Odenhoven werkte hij de afgelopen weken aan fysiek herstel, waarbij hij inmiddels de volgende stap heeft gezet. Afellay traint inmiddels volop mee met PSV onder 19, waar Ruud van Nistelrooy de coach is. Hij doet al mee aan positiespelen en nadert het einde van zijn revalidatie.

PSV