Volledig scherm
Donyell Malen, vijf keer trefzeker tegen Vitesse. © BSR Agency

Voor het eerst in 55 jaar scoort een PSV’er 5 keer in een eredivisieduel: Donyell Malen

Uniek was het niet wat Donyell Malen zaterdagavond presteerde bij PSV. Wel was het heel erg bijzonder. Vijf goals maken in een en dezelfde eredivisiewedstrijd lukte alleen de PSV'ers Coen Dillen in 1959 en Bert Theunissen in 1964. 

De statistici van Gracenote kwamen na de vijfde goal van Malen bijna onmiddellijk met de cijfers, omdat zijn prestatie zo uitzonderlijk was. Afonso Alves maakte er in 2007 ooit zeven voor sc Heerenveen in een duel. Marco van Basten en Johan Cruijff konden eenmaal zes keer juichen voor Ajax. 

Malen is de eerste speler in de eredivisie sinds Bas Dost die vijf keer scoort in één duel. Dost deed dat op 10 december 2011 voor sc Heerenveen in een uitduel met Excelsior. 

  1. ‘Verklaringsmoeheid’ in Zuidoost-Brabant, PSV kan in De Kuip voor recept zorgen
    PREMIUM

    ‘Verkla­rings­moe­heid’ in Zuid­oost-Bra­bant, PSV kan in De Kuip voor recept zorgen

    Wie alles meekrijgt wat er bij PSV voor, tijdens en na wedstrijden gezegd wordt, zou onderhand een beetje ‘verklaringsmoe’ kunnen zijn. Het is een aandoening waarvan het percentage ziekteverzuim in Zuidoost-Brabant niet direct spectaculair zal stijgen en het recept voor genezing is ook vrij eenvoudig (PSV moet gewoon weer gaan winnen, maakt uiteindelijk niet uit hoe). Het aantal gevallen van deze vorm van moeheid lijkt de afgelopen maanden in en rondom Eindhoven niettemin aanmerkelijk gestegen.

PSV