Volledig scherm
Luciano Narsingh (links) en Jetro Willems. © Pro Shots

Voormalig hoofd jeugdopleidingen Sparta: Jetro Willems is een man van zijn woord

EINDHOVEN - Voor het eerst in zijn loopbaan speelt Jetro Willems zaterdag tegen de club waar hij debuteerde als profvoetballer: Sparta Rotterdam. In het ED blikt Richard Grootscholten, voormalig hoofd jeugdopleidingen en technisch manager van Sparta, terug op de periode waarin Willems bij Sparta speelde.

Grootscholten werkt tegenwoordig als hoofd opleidingen bij Feyenoord en werkte vijf jaar met Willems. "Bij mij is een heel positief gevoel blijven hangen", zegt hij.

Bij Sparta moest Willems wel eens worden aangesproken op zijn discipline of greep de club wel eens in. "Het was een mannetje en met zijn techniek was hij de koning van de straat. Zijn familie hield hem altijd met de voeten op de grond", zegt Grootscholten erover. "Wat ik heb ervaren, is dat hij keurige ouders heeft die, als hij al naast zijn schoenen gaat lopen, wel zorgen dat hij erin blijft. Ze drongen er ook op aan dat hij bleef studeren, bijvoorbeeld. Ik was toen blij met de rol die zijn vader speelde bij het tekenen van zijn eerste contract. We hebben hemel en aarde moeten bewegen om hem in 2010 voor Sparta te behouden omdat er zoveel invloeden van andere clubs en makelaars waren. Onder meer Inter Milan en PSV waren toen al zeer concreet voor hem in de markt. Zijn vader bleef erop aandringen dat Jetro bij Sparta een contract moest tekenen en later voor het grotere werk moest gaan."

Het verhaal van Grootscholten biedt hoop voor PSV, dat al maanden wacht op een krabbel onder een aanbieding tot 2018. Grootscholten kan daar uiteraard niet meer over oordelen, maar geeft aan dat bij Sparta altijd alle afspraken zijn nagekomen. "Ik ken Jetro als een man van zijn woord, die goed is voor de mensen die hem hebben geholpen."

Het volledige verhaal is te lezen in het ED of via Blendle: https://blendle.com/i/eindhovens-dagblad-eindhoven/straatkoning-en-een-man-van-zijn-woord/bnl-edeindhoven-20161022-7201864

PSV