Volledig scherm
Aleksandar Boljevic in zijn tijd bij PSV © BSR/SOCCRATES

Voormalig PSV’er Boljevic staat voor toptransfer in België

Voormalig PSV’er Aleksandar Boljevic (23) kan een toptransfer maken in België en staat op het punt om te verhuizen naar Standard Luik. Drie jaar geleden verhuisde de Montenegrijnse aanvaller van PSV naar Waasland-Beveren. Belgische media melden dat hij voor ongeveer 2,5 miljoen naar Luik vertrekt. PSV heeft sowieso recht op een solidariteitsvergoeding (opleidingsgeld) van enkele tienduizenden euro's. 

Boljevic kwam begin 2014 naar PSV nadat hij ‘ontdekt’ was tijdens een duel tussen FK Zeta en PSV in 2012. PSV had in de vierde en laatste Europa League-voorronde geen kind aan de Montenegrijnse club (14-0 over twee duels), maar Boljevic viel in positieve zin op. Hij maakte in Eindhoven ook zijn debuut in het eerste elftal, maar het bleef bij een bescheiden invalbeurt in de eredivisie. In augustus 2016 liet de club hem vertrekken naar België. Of er toen een doorverkooppercentage is bedongen, is niet bekend maar wel aannemelijk. 

Balkan-lichting

Boljevic maakte deel uit van een weinig succesvolle ‘Balkan-lichting’, die tussen 2013 en 2016 in Eindhoven speelde. Met Andjelo Rudovic, Boris Cmiljanic en Andrija Lukovic was hij vooral actief bij Jong PSV. Boljevic toonde zich toen al de beste van het kwartet. De andere drie spelen nu bij FK Otrant-Olympic Ulcinj op het tweede niveau in Montenegro (Rudovic), Slovan Bratislava in Slowakije (Cmiljanic) en FK Vozdovac in Servië (Lukovic). Met name Lukovic is nog succesvol en is basisspeler op het hoogste Servische niveau. 

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9295 stemmen