Daniel Schwaab nam afgelopen seizoen afscheid van PSV. Hij stopt met het spelen van betaald voetbal en richt zich nu onder meer op een carrière als trainer-coach.
Volledig scherm
PREMIUM
Daniel Schwaab nam afgelopen seizoen afscheid van PSV. Hij stopt met het spelen van betaald voetbal en richt zich nu onder meer op een carrière als trainer-coach. © BSR Agency

Voormalig PSV’er Daniel Schwaab (32) stopt als speler en ziet mooie ontwikkelingen bij PSV: ‘Wij staan bovenaan’

Centrale verdediger Daniel Schwaab (32) heeft een punt gezet achter zijn actieve carrière in het betaald voetbal. De eredivisiekampioen van 2018 kreeg de afgelopen maanden nog voldoende aanbiedingen om zijn loopbaan te vervolgen, maar wilde zijn thuisomgeving op dit moment niet meer voor een langere periode verlaten. Dat betekent dat FC Groningen-PSV van 8 maart zijn laatste officiële wedstrijd als profvoetballer is geweest. 

 1. Van kampioenschappen tot persiflages: De carrière van Van Raaij bij PSV in beeld
  fotoserie

  Van kampioen­schap­pen tot persifla­ges: De carrière van Van Raaij bij PSV in beeld

  Harry van Raaij kwam als 47-jarige Philips-man in 1984 in het bestuur van PSV, om als penningmeester de financiën te bewaken. Tussen 1996 en 2004 was hij voorzitter en vergaarde Van Raaij nationale bekendheid in een tijd waarin PSV vier keer landskampioen werd. De oud-preses was gezegend met de nodige zelfspot en kon hardop lachen om persiflages van Erik van Muiswinkel, die Van Raaij nog meer status gaven dan hij al had.
 2. Verhaegh geniet van de sensationale opmars van Philipp Max: ‘Hij is gewoon ontzettend goed begonnen bij PSV’
  PREMIUM

  Verhaegh geniet van de sensationa­le opmars van Philipp Max: ‘Hij is gewoon ontzettend goed begonnen bij PSV’

  Via PSV maakte Philipp Max (27) de afgelopen week met succes de stap naar ‘Die Mannschaft’. En hoe. Alles wijst erop dat hij dinsdagavond in de kraker tussen Spanje en Duitsland in de basis start en al aan zijn derde interland begint. ,,Het is niet zozeer de transfer naar PSV. Vooral zijn uitstekende begin in Eindhoven heeft de aandacht getrokken”, denkt zijn oud-ploeggenoot Paul Verhaegh (37).
 3. Roger Schmidt over FC Twente-PSV: ‘Na de 1-1 werd het een heel andere wedstrijd’

  Roger Schmidt over FC Twen­te-PS­V: ‘Na de 1-1 werd het een heel andere wedstrijd’

  Trainer Roger Schmidt van PSV vond dat zijn elftal zondag tegen FC Twente een uur scherp, dominant en agressief was. Daarna zakte het team weg en verspeelde PSV door een 1-1 eindstand onnodig punten. Hoe kan dat? ,,We hadden het voor rust al moeten beslissen”, vond hij. ,,Bij ons is alles nog niet honderd procent. Het is geen excuus, maar spelers moeten elkaar nog beter leren kennen bijvoorbeeld. Daarnaast was een aantal van hen geen hele wedstrijd honderd procent vandaag.”
 1. Ode van Sjoerd Mossou aan Diego Maradona
  Play

  Ode van Sjoerd Mossou aan Diego Maradona

 2. PSV heeft overwinning nodig in Europa League-duel tegen PAOK : 'De druk staat erop in Eindhoven'
  Play

  PSV heeft overwin­ning nodig in Europa Lea­gue-du­el tegen PAOK : 'De druk staat erop in Eindhoven'

PSV