Edwin van Berge Henegouwen.
Volledig scherm
Edwin van Berge Henegouwen. © Rene Manders

Voormalig PSV'er Edwin van Berge Henegouwen op 58-jarige leeftijd overleden

Edwin van Berge Henegouwen droomde in 1970 net zoals bijna elke Eindhovense snaak van een grote voetbalcarrière bij PSV. Als 9-jarige jongen kwam hij zonder enige ervaring in een clubteam in de jeugdopleiding van PSV terecht en daarna wist hij telkens een lichting op te schuiven. De Eindhovenaar schopte het elf jaar later in seizoen 1981-1982 onder coach Thijs Libregts nog tot een debuut ook. 

 1. Zaakwaarnemer Zahavi weerspreekt lezing van Ajax-trainer Ten Hag over spits: ‘Eran hoef je nergens aan te bieden’

  Zaakwaarne­mer Zahavi weer­spreekt lezing van Ajax-trai­ner Ten Hag over spits: ‘Eran hoef je nergens aan te bieden’

  Zaakwaarnemer Ronen Katzav van de nieuwe PSV-spits Eran Zahavi weerspreekt het verhaal van Ajax-trainer Erik ten Hag dat de 33-jarige aanvaller de afgelopen periode bij Ajax ‘aangeboden’ zou zijn. ,,Een speler als Eran Zahavi hoef je nergens aan te bieden. PSV was zijn eerste keus en Eran wilde met Schmidt (de trainer van PSV, red.) werken”, zegt hij tegen VI. ,,Wij hebben van tien goede clubs aanbiedingen gehad voor Eran en uit respect voor die clubs doe ik daar geen mededelingen over.”
 1. Zaakwaarnemer Jorrit Hendrix: ‘Hij heeft zijn hoofd er voor PSV altijd bij’

  Zaakwaarne­mer Jorrit Hendrix: ‘Hij heeft zijn hoofd er voor PSV altijd bij’

  Jorrit Hendrix zat donderdag tijdens het Europa League-duel van PSV met NS Mura op de tribune en was niet geselecteerd bij de eerste achttien spelers. Trainer Roger Schmidt toonde zich een dag later desgevraagd respectvol naar de drievoudig eredivisiekampioen en loofde zijn curriculum vitae bij PSV. Hij zei ook dat ‘Hendrix (25) nadenkt over de toekomst en mogelijk vertrekt’. De trainer gaf eveneens aan dat zijn tribuneplek in Slovenië met die situatie te maken had.
 2. Yvon Mvogo kan het gevecht met de demonen zonder volle kraskaart aangaan
  PREMIUM

  Yvon Mvogo kan het gevecht met de demonen zonder volle kraskaart aangaan

  PSV-keeper Yvon Mvogo had zich tijdens het duel met FC Emmen van zaterdagavond misschien het liefst in de binnenmantel van de aarde verschanst. Door de veerkracht van zijn ploeggenoten was zo’n drastische vorm van beschutting niet nodig. Mvogo kostte PSV in twee officiële duels alleen twee tegengoals in plaats van twee verliespunten. Op het nippertje werd hij gered door Maxi Romero, die in het Philips Stadion de 2-1 voor PSV kon aantekenen.

PSV