Volledig scherm
Yanick van Osch keept vrijdag naar verwachting in het thuisduel van Jong PSV met Telstar. © Joep Leenen/Pro Shots

Vrijwel fit Jong PSV staat voor thuisduel met subtopper Telstar

Telstar is doorgaans een van de lelijke eendjes in de eerste divisie, maar dit seizoen (met een vierde plek in de tussenstand) uitstekend op dreef. De ploeg reist vrijdagavond naar Eindhoven voor een competitieduel met Jong PSV. 

Trainer Dennis Haar kan bij het beloftenteam beschikken over een nagenoeg fitte selectie en mist alleen centrale verdediger Gökhan Kardes. Lennerd Daneels sluit weer aan bij de wedstrijdgroep en begint op de bank. 

Vrijdagmorgen

Wie er vanuit PSV 1 voor de wedstrijd tegen de Velsenaren overkomen, wordt pas vrijdagmorgen bekend. Mogelijk kunnen Sam Lammers, Dante Rigo, Armando Obispo, Kenneth Paal, Albert Gudmundsson en/of Mauro Junior een rol spelen. Daarnaast is het de verwachting dat Yanick van Osch het doel verdedigt. Hij is al opgenomen in de A-kern van PSV en verlengde deze week zijn contract in Eindhoven, tot 2020. 

Volledig scherm
Jong PSV-trainer Dennis Haar heeft een vrijwel fitte groep tot zijn beschikking voor het duel met Telstar. © FotoMeulenhof

Kwaliteit

Haar heeft Telstar aan het werk gezien en zag dat de kracht van de ploeg onder meer in de aanval zit. "Met een Luxemburgs international en een goede spits hebben ze kwaliteit aan boord." Afgelopen maandag werkte zijn ploeg een aantrekkelijk duel af tegen Jong FC Utrecht (2-0) en Haar hamerde er na afloop nog wel op dat Jong PSV effectiever moet worden. Hij hoopt dat zijn ploeg zo fit blijft als nu. "We hebben inderdaad weinig blessures momenteel en onze periodisering werkt. Nu komt er tot de winterstop een heel drukke fase voor ons aan en moeten we uiteraard resultaten boeken en ook dat eerste zo zien te houden."

Jong PSV en Telstar trappen vrijdagavond om 20.00 af op De Herdgang. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV