Waalrenaar Youri Roulaux wil zoveel mogelijk wedstrijden meepakken bij Jong PSV

VideoKeeper Youri Roulaux speelde maandag zijn derde duel in het betaald voetbal bij Jong PSV. De 19-jarige goalie uit Waalre mocht tevreden zijn over zijn optreden, hoewel hij tegen MVV wel twee tegengoals moest dulden. Met een 2-2 eindstand pakte Jong PSV na twee keer een achterstand alsnog een punt. 

Door een blessure voor Yanick van Osch is de kans groot dat Roulaux in de rest van dit seizoen meer aan spelen gaat toekomen dan daarvoor. Samen met Mike van de Meulenhof is hij een kandidaat voor speelminuten bij Jong PSV. ,,Helaas is Yanick weggevallen. Heel vervelend voor hem. Zonde. Daardoor schuif ik dan een plekje op. Ik hoop dat ik zoveel mogelijk wedstrijden mag spelen. Ik train er hard voor. Als de momenten komen, probeer ik mijn kans te pakken.”

Roulaux vindt de eerste divisie een mooi podium voor jonge spelers. ,,En zeker ook voor keepers. Het is een spannende competitie, met mooie teams.” Binnenkort speelt Jong PSV een paar wedstrijden tegen aansprekende tegenstanders,  met bijvoorbeeld FC Twente-thuis en Roda JC-thuis. De ploeg reist vrijdag naar FC Dordrecht. ,,Natuurlijk hoop je dat je dan mag spelen. Als dat gebeurt, ben ik er klaar voor.”

Volledig scherm
Youri Roulaux in het duel met MVV © Soccrates

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8897 stemmen