Volledig scherm
Gastón Pereiro. © BSR/SOCCRATES

Watford toont interesse in PSV-middenvelder Gastón Pereiro

Langzaam maar zeker komt het transferspel rondom Gastón Pereiro op de wagen. De middenvelder van PSV is door zijn zaakwaarnemer Paco Casal aangeboden bij AC Milan, maar er zijn meer clubs die interesse hebben getoond. Onder meer het Britse Watford is een van de gegadigden om Pereiro in te lijven en de leiding van die club heeft inmiddels met Casal gesproken. Er ligt nog geen bod bij PSV, dat voorlopig de ontwikkelingen moet afwachten. 

De Uruguayaans international mag deze transferzomer voor een goede prijs vertrekken bij PSV, dat ondanks zijn nog maar eenjarige contract op een dubbelcijferig aantal miljoenen vlast. Of dat er uiteindelijk van gaat komen, moet worden afgewacht. De zaakwaarnemer van Pereiro staat niet direct bekend als de meest berekenbare partner en wisselde in het verleden nogal eens van gedachten. Hij liet een voorstel van PSV om het contract van Pereiro te verlengen meerdere malen lopen. De komst van Pereiro in 2015 draaide uit op een tamelijk curieus transferspel, waarbij PSV er uiteindelijk toch in slaagde zijn handtekening onder een vijfjarig contract te krijgen. Dat kostte zeven miljoen euro en dat geld wil PSV terugverdienen. 

Pereiro zelf is er nooit volledig in geslaagd de twijfels over zijn prestaties weg te nemen. Hij wisselde hoge pieken met dalen af, maar wist in elk van zijn vier eredivisieseizoenen desondanks tien of meer goals te maken. Bij veel scoutingsapparaten van buitenlandse clubs staat hij er door die goede statistieken toch goed op. Soms spatte de klasse er in zijn acties vanaf en met zijn techniek veroverde hij de harten van veel voetballiefhebbers. In enkele wedstrijden per seizoen liet hij het ook afweten, waardoor van een constant jaar geen sprake is geweest. 

Momenteel is Pereiro actief bij het nationale team van Uruguay, tijdens de Copa América. Tijdens het eerste groepsduel was hij invaller. 

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen