Volledig scherm
PSV speler Oleksandr Zinchenko (l) met GA Eagles speler Marcel Ritzmaier (r) © Pro Shots

Weer pijntjes bij PSV: nu Zinchenko en Bergwijn (video)

EINDHOVEN - PSV kampt het hele seizoen al met veel blessureleed en ook voor het duel met Excelsior kon trainer Phillip Cocu donderdag weer niet over zijn volledige selectie beschikken. Oleksandr Zinchenko (kuit) en Steven Bergwijn (knie) kampen met lichte klachten en zijn nog geen zekerheid voor een plek in de ploeg.

Cocu rekent erop dat Zinchenko de wedstrijd niet haalt, maar verwacht Zinchenko volgende week tegen sc Heerenveen weer terug. Bergwijn brak donderdag de training iets eerder af en PSV zal vrijdag en zaterdag bekijken of hij tegen Excelsior inzetbaar is. PSV mist toch al Jürgen Locadia (nog geblesseerd) en Luciano Narsingh (bijna verkocht aan Swansea City). Luiz 'Beto' da Silva is mede daarom bij de selectie gehaald. De Peruaanse aanvaller trainde ook al mee tijdens het trainingskamp van PSV in Spanje.
Héctor Moreno en Siem de Jong trainden donderdag wel volledig mee en lijken inzetbaar tegen Excelsior.

Steven Bergwijn (19) speelde in de eerste competitiehelft in 14 van de 17 wedstrijden van PSV en scoorde daarin 1 keer. De jonge aanvaller is blij met de speeltijd maar blijft kritisch: 'Het rendement moet hoger.'

PSV