‘Werk van Doan wordt door Van Bommel op waarde geschat’

VideoPSV boekte donderdag een eenvoudige uitzege op bezoek bij Rosenborg BK (1-4). Aankoop Ritsu Doan verving Bruma in de startopstelling van de Eindhovenaren en maakte zijn basisplaats waar met twee assists.

Na afloop was er veel aandacht voor aanvoerder Pablo Rosario, die voor het derde duel op rij scoorde, en de scoringsdrift van Donyell Malen. Ook Ritsu Doan verdient een eervolle vermelding, vindt PSV-watcher Rik Elfrink. ,,Ik vond hem opnieuw sterk spelen. Het was niet helemaal verrassend dat Doan begon. Je zag in de uitwedstrijd tegen PEC al dat-ie een goede bijdrage had, hij is heel balvast. Hij had een aantal uitstekende acties, ook bij de laatste goal van Malen. Die bereidde hij met een kunststukje voor. Dat is werk wat door Van Bommel op waarde wordt geschat.”

Het is nog niet duidelijk of Doan zondag opnieuw in de basis start bij PSV, dat een thuisduel wacht tegen VVV-Venlo. ,,Dat is even afwachten. Het zou best kunnen dat hij blijft staan. Hendrix is uitgevallen, maar dat ziet er niet erg uit. Het kan zijn dat ‘Guti’ er zondag weer in staat, hij heeft weinig gespeeld de laatste tijd en is fit. Zoet is nog even afwachten of hij in staat is om negentig minuten te spelen. Misschien dat Van Bommel nog wat rouleert in zijn selectie, die volgens hem dicht bij elkaar zit. Maar in deze vorm moet PSV van VVV kunnen winnen.”

Volledig scherm
Ritsu Doan is Mike Jensen te snel af. © BSR Agency
  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8742 stemmen