Volledig scherm
Staf Depla

Wethouder Depla: gemeente Eindhoven gaat niet over salarissen PSV en club komt afspraken na (video)

EINDHOVEN - Wethouder Staf Depla van de gemeente Eindhoven legde dinsdag via Twitter uit dat de gemeente Eindhoven niet gaat over de salarissen bij PSV en dat de club alle financiële afspraken met de gemeente Eindhoven nakomt. Eerder op de dag meldde NRC Handelsblad dat PSV het eigen salarisplafond omzeilt en dat beloften aan de gemeente niet worden nagekomen.

PSV meldde in 2011 op eigen titel een salarisplafond van 1 miljoen euro bruto per jaar te hebben ingesteld. Kort daarna werd de club gered via een gronddeal tussen PSV en de gemeente Eindhoven, waarbij PSV 48,4 miljoen euro ontving.

Een van de beloften van PSV in die periode was dat spelers destijds niet meer dan 1 miljoen verdienen, waarbij het ging om het kale basissalaris. Door bonussen en tekengelden worden de bedragen in de praktijk hoger en soms veel hoger dan 2 miljoen euro. Het idee dat sprake is van een afspraak tussen de gemeente Eindhoven en PSV hierover is niet correct. Wel bestaan tussen beide partijen afspraken over bijvoorbeeld maatschappelijke projecten van PSV, moet de club voldoen aan een jaarlijkse erfpachtcanon (huur) van 2,4 miljoen euro en moet PSV aan een aantal financiële ratio's voldoen. Depla, die onder meer Economie in zijn portefeuille heeft, laat weten dat dat laatste op dit moment het geval is.

NRC Handelsblad onthult dinsdag tal van financiële gegevens en salarissen van PSV. PSV-watcher Rik Elfrink over spelerssalarissen van boven een miljoen.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (36%)
  • Nee (10%)
  • Te vroeg om te zeggen (54%)
341 stemmen