Volledig scherm
Jürgen Locadia staat dit seizoen op 9 goals. © ANP Pro Shots

Wie wordt topscorer van PSV, Jürgen Locadia of Hirving Lozano?

Ze prijken op een en twee op de huidige topscorerslijst van de eredivisie. Hirving Lozano (10 goals) en Jürgen Locadia (9 treffers) zijn in de nationale competitie vooralsnog dé goalgetters van het seizoen. 

PSV heeft daarnaast nog Marco van Ginkel als belangrijkste schaduwschutter in de gelederen en ook hij staat op het voorlopige topscorerspodium in de eredivisie, op een gedeelde derde plek (7 goals). Van Ginkel is de vaste penaltynemer en krikte zijn gemiddelde fors op, waar Lozano alle tien goals uit open spel maakte. 

Ranglijst

Wie gaat die strijd tussen de PSV'ers in mei winnen? "Het maakt mij niet zoveel uit, maar het is wel een goed teken dat we drie spelers zo hoog op de ranglijst hebben staan. We hebben daarmee veel scorend vermogen in de ploeg", aldus trainer Phillip Cocu. "Je zou niet verwachten dat Marco van Ginkel het als middenvelder wordt, maar dat het eerder tussen Hirving Lozano en Jürgen Locadia gaat." Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de twee elkaar vliegen afvangen, integendeel zelfs. Locadia en Lozano komen binnen en buiten het veld goed overeen. Cocu: "Ik heb geen favoriet voor de topscorerstitel, maar kan alleen hopen dat ze er veel maken en dat het een interessante strijd wordt."

  1. Cocu wil niet meer dat PSV'ers zich in balbezit verstoppen

    Cocu wil niet meer dat PSV'ers zich in balbezit verstoppen

    Een topploeg moet zich na elke nederlaag oprichten en revancheren, vindt PSV-trainer Phillip Cocu altijd. In Groningen krijgt zijn team de gelegenheid om een ander gezicht dan zondag te tonen, toen een zwak PSV geen schijn van kans had bij Ajax. ,,Het allerbelangrijkste is wat mij betreft dat iedereen bij ons de bal moet willen hebben", zei de coach dinsdag op trainingscomplex De Herdgang. ,,Binnen het team leeft ook dat we een goede reactie willen geven."

PSV