Volledig scherm
Jordens Peters. © Soccrates

Willem II-aanvoerder Peters looft PSV: ‘Supporters denken dat we wel even kunnen winnen’

Willem II-aanvoerder Jordens Peters bespeurt veel positiviteit rond de club richting de thuiswedstrijd tegen PSV donderdagavond. ,,Veel positiever dan toen we Ajax op bezoek kregen onlangs. Dat vind ik wel een beetje vreemd, want die clubs hebben evenveel punten”, aldus Peters.

,,Ik hoor om me heen de laatste dagen veel supporters zeggen dat we wel van PSV moeten kunnen winnen. Voor Ajax-thuis was dat niet zo. En natuurlijk gaan we proberen om PSV punten af te pakken, maar ik denk niet dat dat een gemakkelijke wedstrijd wordt voor ons. PSV heeft ook heel veel kwaliteiten. Iedereen roemt Ajax nu, en terecht, maar dan is het eigenlijk nog knapper dat PSV daar gelijke tred mee weet te houden in de competitie”, steekt hij de Eindhovense ploeg een veer in de reet. 

Optimisme

Peters denkt dat het optimisme deze dagen veel te maken heeft met de uitslag van vorig seizoen, toen PSV in Tilburg op een 5-0 nederlaag werd getrakteerd. ,,Een ik geloof dat we de twee seizoenen daarvoor gelijk hebben gespeeld in eigen stadion tegen hen. Dus er is ook wel reden om die wedstrijd met vertrouwen tegemoet te zien.  Maar niet heel anders dan tegen Ajax, vind ik.”

PSV