Volledig scherm
Willy en René van de Kerkhof op een ED-carnavalsavond. © FotoMeulenhof

Willy van de Kerkhof: ‘PSV wordt dit seizoen gewoon nog kampioen’

PSV-icoon Willy van de Kerkhof denkt dat PSV gewoon nog kampioen wordt in dit seizoen. Hij is ervan overtuigd dat de concurrenten nog een inzinking kunnen krijgen en dat het bij PSV beter gaat lopen dan voor de eerste seizoenshelft. Dat heeft de 68-jarige oud-middenvelder in de nacht van vrijdag op zaterdag gezegd in het radio-programma ‘Brabantse nachten zijn lang’ van Omroep Brabant. 

,,Er zijn wel vaker grote achterstanden dichtgelopen”, zegt hij in aanloop naar de tweede seizoenshelft, waarin PSV het zondag in Venlo opneemt tegen VVV. ,,Tien punten is veel, maar je weet het nooit. Ik denk echt dat het nog gaat lukken.” Broer René van de Kerkhof is het dit keer totaal niet eens met de op het oog nogal gewaagde voorspelling van Willy. ,,Dat komt niet vaak voor, maar ik denk dat PSV nog moet vrezen voor de play-offs als het zo doorgaat”, zegt hij. ,,Nee, ik zie PSV zeker geen kampioen worden. Te veel spelers hebben het niveau niet. Feyenoord zit er nog dichtbij en zal PSV nog kunnen bedreigen. Willem II doet het onder Adrie Koster ook erg goed.”

De broers denken dat Ernest Faber op dit moment de juiste man op de juiste plek is bij PSV, dat wel zoekt naar een nieuwe coach voor komend seizoen. Willy van de Kerkhof sluit niet uit dat Faber misschien wel langer blijft als het de komende periode weer goed gaat bij PSV. René van de Kerkhof denkt dat Ron Jans een goede trainer voor PSV zou kunnen zijn in het volgende seizoen. 

PSV