WK-titel bezorgt Van Gerwen derde ster: ‘Goed voorbeeld voor PSV, toch?’

VideoDarter en PSV-supporter Michael van Gerwen kroonde zich dinsdagavond voor de derde keer in zijn loopbaan tot wereldkampioen. Dat betekent dat de 29-jarige Vlijmenaar een derde ster op zijn shirt mag dragen. 

Van Gerwen was in de finale veel te sterk voor zijn Engelse opponent Michael Smith (7-3). De wereldkampioen heeft nu drie sterren, eentje meer dan ‘zijn’ PSV. In de eredivisie krijg je pas een ster bij tien gewonnen titels. Omdat PSV er in totaal 24 verzamelde, hebben de Eindhovenaren nog zes landstitels nodig om een derde ster te bemachtigen. Van Gerwen: ,,Een goed voorbeeld voor PSV, toch?”

Van Gerwen is een fanatiek PSV-supporter en bezoekt enkele keren per jaar het  trainingscomplex van de club. Na zijn vorige wereldtitel, in 2017, werd Van Gerwen gehuldigd in het Philips Stadion. ,,Dat is altijd leuk”, zei de darter na zijn nieuwe eindzege. ,,Je ziet het niet zo snel gebeuren bij andere clubs. Dat zijn de leuke dingen van winnen en PSV is een heel gemoedelijke club. Ik heb het natuurlijk eerder meegemaakt en dat is hartstikke leuk.” 

Bekijk hier hoe Michael van Gerwen zich tot wereldkampioen kroonde

Volledig scherm
Michael van Gerwen in PSV-tenue. © ANP Pro Shots

PSV