Volledig scherm
Youri Roulaux met een redding op een inzet van Jong AZ gisteren. © Thomas Bakker

Youri Roulaux mag trots zijn, ondanks een nederlaag

Terwijl vader en zoon Haar na Jong PSV - Jong AZ (1-2) voor de 784ste keer over hun familie-ervaring vertelden, stond een van de lichtpuntjes van de Eindhovense beloften gisteravond ook de pers te woord. Keeper Youri Roulaux (18) keek fris en helder uit de ogen.

De huidige zesde goalie van PSV wordt vanmorgen wakker in de wetenschap dat hij definitief het betaald voetbal heeft gehaald. Gisteren mocht hij voor één keer na een nederlaag trots zijn. Al zijn concurrenten waren naar interlands, dus wist Roulaux een paar weken geleden al dat het wel eens zou kunnen gebeuren. ,,Natuurlijk hoop je erop, maar ik kreeg maandag van keeperstrainer Ruud Hesp pas de bevestiging dat ik zou spelen. We hebben de planning doorgenomen en ik had dus even de tijd om aan het idee te wennen.”

Volledig scherm
Youri Roulaux speelde zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal. © Thomas Bakker

Het werd in de clash tussen de door vader Martin en zoon Dennis Haar gecoachte beloftenteams van AZ en PSV een debuut met een 1-2 nederlaag, maar dat debuut pakt niemand Roulaux meer af. Jong PSV kreeg in de eerste helft twee keer counterles en Roulaux kon aan de goals weinig doen. Zijn entree gaat zelfs als verdienstelijk in de boeken, omdat de voorheen voor RKVV Waalre en UNA uitkomende keeper het nodige uit de goal ranselde.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV