Volledig scherm
Steven Bergwijn © BSR Agency

Zaakwaarnemer Bergwijn snapt houding PSV niet volledig: ‘Waarom een club nu al buitensluiten?’

De zaakwaarnemer van Steven Bergwijn begrijpt dat een eventuele overgang van zijn speler naar Ajax moeilijk ligt in Eindhoven en een gevoelige zaak is. Toch snapt hij niet helemaal dat PSV de club nu al uitsluit in het transferproces. ,,Als je een huis verkoopt, ga je toch ook niet bij voorbaat al een koper uitsluiten?”, zegt spelersmakelaar Fulco van Kooperen in een reactie. Voor PSV en Bergwijn is een transfer na het seizoen bespreekbaar, maar hij mag van zijn huidige club sowieso niet naar Ajax. 

Van Kooperen, die leiding geeft aan voetbalintermediairbedrijf Muy Manero, vindt dat Ajax zich bij PSV moet melden als de club daadwerkelijk Bergwijn wil overnemen. PSV laat de aanvaller echter onder geen beding naar Ajax vertrekken, zo gaf vandaag ongeveer iedereen aan die bij de Eindhovense club ook maar iets te zeggen heeft. Van Kooperen en Bergwijn zouden een transfer naar Ajax misschien kunnen afdwingen door op alle fronten de kont tegen de krib te gooien, maar daar leek het gisteren in de reactie van Bergwijn en de makelaar nog allerminst op. Wel gaf hij een paar duidelijke signalen af. ,,Het is niet zo dat PSV bepaalt waar Steven in de zomer heen gaat. Hij kiest zelf een club uit alle aanbiedingen, als hij een transfer wil maken. Dat hoeft zeker niet de club te zijn die het hoogste bedrag biedt”, zo zei hij. ,,Wel moet PSV altijd een akkoord zien te bereiken met die club waar Steven heen zou willen.” 

Van Kooperen zegt namens Bergwijn niet bij voorbaat ‘nee’ tegen een stap naar Ajax. Bergwijn heeft nog een contract tot juli 2022 in Eindhoven en zal tientallen miljoenen moeten opleveren. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7767 stemmen