Paco Casal
Volledig scherm
Paco Casal © Youtube

Zaakwaarnemer Pereiro houdt transfer van PSV naar Spartak Moskou voorlopig nog tegen

De zaakwaarnemer van Gastón Pereiro heeft een transfer naar Spartak Moskou nog niet gefiatteerd. De Russen willen de Uruguayaanse PSV'er graag overnemen en hebben een prijs in de orde van grootte van 15 miljoen euro voor hem over. PSV is daarmee tevreden. Paco Casal, de belangenbehartiger van Pereiro, hapt echter nog niet en het is nog steeds de vraag of hij dat überhaupt gaat doen. 

Pereiro trainde dinsdag en woensdag bij Jong PSV en is in afwachting van de orders van Casal. Hij zat niet in de wedstrijdselectie voor het duel met FC Basel van afgelopen week. Naar verluidt puur op sportieve gronden, maar een voordeel is dan wel dat Spartak Moskou hem na een transfer gewoon in Europese voorrondes zou kunnen opstellen. PSV hoopt de met Spartak gesloten deal snel te kunnen effectueren, maar is afhankelijk van Casal. De Uruguayaanse tv-baas en spelersmakelaar heeft de afgelopen jaren meerdere aanbiedingen laten lopen om het contract van Pereiro te verlengen. Deze zomer moet Pereiro door PSV dus verkocht worden, omdat zijn huidige verbintenis over elf maanden afloopt. Stemt de Zuid-Amerikaan niet in, dan kan Pereiro geen kant op. 

De speler moet de stalbevelen van de Uruguayaanse media-tycoon opvolgen. De wil van de zaakwaarnemer lijkt wet en naast Pereiro moet ook PSV daarmee op een goede manier om zien te gaan. Vier jaar geleden slaagden de Eindhovenaren er ternauwernood in om Pereiro in te lijven. Technisch manager Marcel Brands wilde de onderhandelingen met Casal al afbreken omdat hij zich volgens PSV niet aan de afspraken hield. Onder impuls van jurist en operationeel directeur Peter Fossen wist PSV alsnog een oplossing te bereiken. 

PSV