Volledig scherm
De Portugese aanvaller Bruma in actie voor RB Leipzig. © EPA

Zaakwaarnemer: Portugese Bruma kiest voor PSV en staat voor medische keuring

PSV lijft aanvaller Armindo Tué Na Bangna (24), oftewel de Portugese international Bruma, volgens zijn zaakwaarnemer Catio Baldé in. ,,Hij kiest voor PSV”, zegt hij tegen het ED. ,,Vandaag komt hij en er zal snel een medische keuring zijn.” PSV bevestigt het bericht van de spelersmakelaar niet. ,,Zolang er geen handtekeningen staan, doen wij dat niet”, zegt woordvoerder Thijs Slegers. 

Eerder al liet Baldé weten dat er een akkoord is tussen PSV en en RB Leipzig over Bruma. Ook dat is in Eindhoven overigens niet bevestigd. Dat er tussen partijen overleg is geweest, was wel duidelijk. Onder meer FC Porto was geïnteresseerd in Bruma, maar zou niet aan de vraagprijs hebben willen voldoen. De Portugees staat al jaren bij PSV op de radar, maar in 2016 greep PSV onfortuinlijk mis. Net op het moment dat de interesse ‘heet’ werd, ontbond Bruma zijn duivels op het veld en werd hij veel meer waard. 

Met de eventuele komst van Bruma anticipeert PSV op een vertrek van Hirving Lozano en/of Steven Bergwijn. De zaakwaarnemer stelt dat het bedrag dat PSV aan RB Leipzig betaalt kan oplopen tot 15 miljoen euro en dat daar ook bonussen bij zitten. 

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV