Volledig scherm
De Portugese aanvaller Bruma in actie voor RB Leipzig. © EPA

Zaakwaarnemer: Portugese Bruma kiest voor PSV en staat voor medische keuring

PSV lijft aanvaller Armindo Tué Na Bangna (24), oftewel de Portugese international Bruma, volgens zijn zaakwaarnemer Catio Baldé in. ,,Hij kiest voor PSV”, zegt hij tegen het ED. ,,Vandaag komt hij en er zal snel een medische keuring zijn.” PSV bevestigt het bericht van de spelersmakelaar niet. ,,Zolang er geen handtekeningen staan, doen wij dat niet”, zegt woordvoerder Thijs Slegers. 

Eerder al liet Baldé weten dat er een akkoord is tussen PSV en en RB Leipzig over Bruma. Ook dat is in Eindhoven overigens niet bevestigd. Dat er tussen partijen overleg is geweest, was wel duidelijk. Onder meer FC Porto was geïnteresseerd in Bruma, maar zou niet aan de vraagprijs hebben willen voldoen. De Portugees staat al jaren bij PSV op de radar, maar in 2016 greep PSV onfortuinlijk mis. Net op het moment dat de interesse ‘heet’ werd, ontbond Bruma zijn duivels op het veld en werd hij veel meer waard. 

Met de eventuele komst van Bruma anticipeert PSV op een vertrek van Hirving Lozano en/of Steven Bergwijn. De zaakwaarnemer stelt dat het bedrag dat PSV aan RB Leipzig betaalt kan oplopen tot 15 miljoen euro en dat daar ook bonussen bij zitten. 

  1. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8984 stemmen