Zakaria Aboukhlal (18) maakt bij zijn PSV-oefendebuut een prima indruk

VideoZakaria Aboukhlal zorgde vrijdagmiddag in Qatar voor een prachtige afsluiting van zijn trainingsweek met PSV. Hij mocht de afgelopen acht dagen voor het eerst mee op trainingskamp met de A-selectie en liet zich in het oefenduel met Club Brugge zien. 

Via zijn voorzet kon Joël Piroe de 1-0 aantekenen en daarna dwong Aboukhlal ook nog een penalty voor PSV af. Zijn officieuze debuut in het eerste elftal voelde heerlijk. ,,Als je de assist voor de 1-0 mag geven en een penalty kunt afdwingen, voelt het zo. Het was heerlijk om deze week mee te mogen trainen. Het niveau is een paar stappen hoger, maar je wordt goed meegenomen door de groep en de staf.”

Aboukhlal speelde dertig minuten en na het duel volgde nog een serie sprints om extra arbeid te verrichten. ,,Morgen zijn we vrij, dus moesten we nog even een tandje extra bijzetten. Ik doe mijn best om nieuwe kansen te krijgen, we zullen dat moeten afwachten. Ik vlieg met een lekker gevoel terug naar huis.”

Volledig scherm
Zakaria Aboukhlal in het duel met Club Brugge. © VI Images
  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV