Leandro Fernandes in actie voor PSV in de UEFA Youth Champions League.
Volledig scherm
Leandro Fernandes in actie voor PSV in de UEFA Youth Champions League. © RV

Zakelijke commotie rond door Juventus begeerd PSV-talent Leandro Fernandes

Het is momenteel op het zakelijke front onrustig rond Leandro Fernandes, de 18-jarige middenvelder van PSV onder 19. Het talent staat in de belangstelling van Juventus en een vertrek naar Italië is voor hem een serieuze optie. 

Aan de andere kant wil PSV hem graag behouden en perspectief bieden voor de lange termijn. Het management van de Eindhovense club is ook nog met hem in gesprek. 

Op de achtergrond speelt een kwestie waarbij een Italiaanse zaakwaarnemer stelt Fernandes rechtsgeldig te mogen vertegenwoordigen. De Italiaan Domenico Scopelliti deed deze week zijn verhaal tegenover Italiaanse media en stelt de zaken van Fernandes exclusief en rechtsgeldig te mogen waarnemen. Hij zou op 3 juli 2016 een contract met zijn ouders te hebben afgesloten en dat loopt tot 3 juli 2018, kort nadat het contract van Fernandes bij PSV afloopt. Na het sluiten van het contract met Scopelliti zouden de contacten met Juventus intensiever zijn geworden. 

Fernandes is deze week in Italië gesignaleerd met zaakwaarnemer Mino Raiola, die niet op het verhaal wil reageren. Overigens is de speler nu 18 jaar (hij werd dat op 25 december, red.), waardoor hij zelf zijn beslissingen kan nemen. Het door zijn ouders gesloten contract strekt zich uit tot na de periode waarin hij 18 is geworden.

PSV probeert vooral om het jonge talent binnenboord te houden, maar of dat lukt is zeer de vraag.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV