Volledig scherm
Jeroen Zoet redde PSV in de tweede helft tegen Sparta, waar de Eindhovenaren met 1-2 wonnen. © ANP Pro Shots

Zoet houdt PSV op de been als het piept en kraakt

Met een stalen gezicht zei Jeroen Zoet zaterdagavond na de winst op Sparta (1-2) dat hij vrijdagavond al Carnaval had gevierd. ,,Ik had gehoord dat de trainer gisteren zei dat we het niet mochten vieren als we vanavond niet zouden winnen. Nee, geintje natuurlijk", zei hij gevat voor de camera van Omroep Brabant. 

Zoet was opnieuw belangrijk voor PSV en redde de ploeg eenmaal uitstekend in de tweede helft. Hij speelde zeker geen perfecte wedstrijd en had een paar slordige momenten, maar was op het goede moment op de juiste plaats. ,,Die bal moest ik ook pakken", vond hij. Het piepte en kraakte achterin opnieuw regelmatig bij PSV, maar Zoet hoefde alleen in de beginfase te capituleren. ,,We zijn een hecht team en het is mooi voor Steven Bergwijn dat hij nu de goals maakt. Hij was er naar op zoek en mooi dat dit nu de beslissing brengt."

Opnieuw trok PSV een 1-2 over de streep en Zoet weet hoe belangrijk dit soort overwinningen in een kampioensrace zijn. Volgende week moet hij met PSV langs sc Heerenveen om de lijn met seizoen 2014-2015, waarin PSV een clubrecord van 88 punten neerzette, precies vast te houden. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV