Volledig scherm
Jeroen Zoet redde PSV in de tweede helft tegen Sparta, waar de Eindhovenaren met 1-2 wonnen. © ANP Pro Shots

Zoet houdt PSV op de been als het piept en kraakt

Met een stalen gezicht zei Jeroen Zoet zaterdagavond na de winst op Sparta (1-2) dat hij vrijdagavond al Carnaval had gevierd. ,,Ik had gehoord dat de trainer gisteren zei dat we het niet mochten vieren als we vanavond niet zouden winnen. Nee, geintje natuurlijk", zei hij gevat voor de camera van Omroep Brabant. 

Zoet was opnieuw belangrijk voor PSV en redde de ploeg eenmaal uitstekend in de tweede helft. Hij speelde zeker geen perfecte wedstrijd en had een paar slordige momenten, maar was op het goede moment op de juiste plaats. ,,Die bal moest ik ook pakken", vond hij. Het piepte en kraakte achterin opnieuw regelmatig bij PSV, maar Zoet hoefde alleen in de beginfase te capituleren. ,,We zijn een hecht team en het is mooi voor Steven Bergwijn dat hij nu de goals maakt. Hij was er naar op zoek en mooi dat dit nu de beslissing brengt."

Opnieuw trok PSV een 1-2 over de streep en Zoet weet hoe belangrijk dit soort overwinningen in een kampioensrace zijn. Volgende week moet hij met PSV langs sc Heerenveen om de lijn met seizoen 2014-2015, waarin PSV een clubrecord van 88 punten neerzette, precies vast te houden. 

  1. Lozano hoort strafeis van vier duels, PSV hekelt rol Higler

    Lozano hoort strafeis van vier duels, PSV hekelt rol Higler

    De aanklager van de KNVB heeft vier duels schorsing geëist voor Hirving Lozano. Volgens hem volstaan drie duels voor het vergrijp dat hij zaterdag zou hebben gepleegd in een duel met Lucas Woudenberg van sc Heerenveen, maar er stond nog een voorwaardelijk duel uit september open. Die neemt de aanklager mee in zijn eis. Er zou volgens de aanklager sprake zijn geweest van slaan en hij acht Lozano schuldig. Vrijdagochtend om 10.00 uur volgt de definitieve uitspraak.

PSV

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
635 stemmen

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1637 stemmen