Zoet koestert de nul tegen VVV: ‘Met goed gevoel de interlandperiode in’

VideoJeroen Zoet (28) kreeg in de maand maart nog geen doelpunt tegen in de eredivisie. Tegen VVV hield hij voor de derde keer op rij de nul, vooral voor rust moet hij een aantal keren ingrijpen. ,,Het waren twee ballen, voor de rest viel het wel mee. Het is lekker om drie wedstrijden op rij de nul te houden, dat is een verdienste van hoe we staan. We hebben het goed opgepakt”, benadrukte Zoet. 

De doelman hield de hele wedstrijd geloof in een goede afloop. Vlak voor rust leek VVV nog op voorsprong te komen via Peter van Ooijen, maar greep Zoet met een katachtige reflex in. De doelman vertolkte in de eerste helft, net als zijn collega aan VVV-zijde, Lars Unnerstall een hoofdrol. ,,Ik denk dat we de wedstrijd domineerden. Af en toe maakten we wel wat foute keuzes, we hadden de kansen die we kregen gelijk af moeten maken.”

Goed gevoel

Dat gebeurde niet, na rust creëerde PSV niet zoveel meer. ,,De ene die je krijgt gaat er dan wel in. Het belangrijkst is dat we drie punten pakken en geen goals tegen krijgen. We gaan met een goed gevoel de interlandperiode in”, zei Zoet, die is geselecteerd voor het Nederlands Elftal, dat het opneemt tegen Wit-Rustland en Duitsland.  

Volledig scherm
Jeroen Zoet hield zijn doel schoon tegen VVV. © BSR Agency

PSV