Volledig scherm
Érick Gutiérrez © AFP

Zorgen om PSV-middenvelder Gutiérrez na spierblessure in interland tegen Canada

Érick Gutiérrez is geblesseerd geraakt in het duel tussen Mexico en Canada in het toernooi om de Gold Cup. De middenvelder van PSV viel aan het einde van de eerste helft uit en moest het veld verlaten. 

Nadere details ontbreken nog, maar ‘Guti’ is wel voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Hij heeft een spierblessure opgelopen, zo bevestigde bondscoach Gerardo Martino na afloop. Wat dat voor de PSV’er betekent, wordt later duidelijk. In het ergste geval vliegt hij terug naar Nederland, om snel te kunnen revalideren. Gevreesd wordt dat hij er zeker meerdere weken uitligt. 

Voor PSV rest niets anders dan afwachten. Ook Hirving Lozano is momenteel nog niet fit bij PSV, net als keeper Lars Unnerstall en Ryan Thomas, die wel in de eindfase van zijn revalidatie zit. 

Mexico won het duel met Canada met 3-1, dankzij onder meer twee goals van invaller Andrés Guardado. 

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen