Volledig scherm
Hirving Lozano is dicht bij een overgang naar PSV. © AP

Zwijgend PSV is 'ver' met Lozano

EINDHOVEN - De voetbalclub die zo graag de meest transparante club van Europa wil zijn, blinkt deze zomer op transfergebied uit in het tegenovergestelde. PSV is in Mexico volop bezig om de jonge international Hirving Lozano (21) in te lijven en beheerst de sportkranten, maar wil om strategische redenen helemaal niets zeggen over de stand van zaken. Bewust. De luiken zijn dicht gegaan met een reden. 

Na de eerdere transfersoap rondom Gastón Pereiro (in 2015, red.) zit de schrik er in Eindhoven goed in. De club wil de eigen positie niet schaden en (sociale) media op hol laten slaan. Mede daarom is gekozen voor een zeer terughoudende communicatiestrategie. Nog nooit was het Eindhovense bolwerk zo gesloten als deze zomer. Het uitspreken alleen al van de naam Lozano lijkt verboden. Overigens is PSV ook zeer terughoudend als het gaat om vragen over andere spelers. 

De club is volgens betrouwbare bronnen ter plekke heel ver gekomen in de onderhandelingen over Lozano, maar wil pas iets aan de buitenwacht laten weten als er een definitief akkoord is, óf als de onderhandelingen definitief zouden klappen. Voor Lozano is de afgelopen maanden enorm veel (internationale) belangstelling geweest. De jonge vleugelaanvaller wil dolgraag naar PSV, maar is ook afhankelijk van zijn huidige club Pachuca, waar zijn contract nog tot 2020 doorloopt. Hij staat al meer dan een jaar op de hoogste posities op de scoutingslijsten van PSV.

Clubbestuurders van Pachuca hebben meerdere Mexicaans journalisten inmiddels ingefluisterd dat PSV dan echt op de eerste rij zit om Lozano in te lijven en zich al in de handen mag wrijven. Dit is door een van hen bevestigd aan het ED. Dat gold eerder overigens ook al voor Celta de Vigo, maar van een definitief akkoord bleek helemaal geen sprake. Onder welke voorwaarden en met wie  en voor hoelang PSV Lozano nu echt haalt, is onduidelijk. Lozano kost tussen de 15 en 20 miljoen euro en dat bedrag kan PSV onmogelijk alleen ophoesten. Er moet daarom óf iets met een kapitaalkrachtige partij óf een een verkoop met voor PSV beperkende voorwaarden, zoals doorverkooppercentages, tot stand komen.

PSV