Volledig scherm
De touringcar die de politie gebruikt voor controles © Politie

Bijna 600 bestuurders in Oost-Brabant gepakt bij politiecontrole vanuit touringcar

OOST-BRABANT - De afgelopen dagen heeft de politie in Oost-Brabant met behulp van een touringcar de wegen gecontroleerd op smartphonegebruik door weggebruikers en op andere overtredingen. In vijf dagen werden bijna zeshonderd bestuurders bekeurd. 

Tijdens de controledagen vanuit de bus werden niet alleen smartphonegebruikers beboet. Ook bumperklevers, snelheidsovertreders en andere overtreders werden gepakt. Naast een bekeuring kregen de telefoongebruikers ook een korte uitleg over het gevaar dat het gebruiken van een mobieltje achter het stuur met zich meebrengt.

Controleweek

Begin april werd er door de politie ook al gebruik gemaakt van de touringcar tijdens een controleweek. Destijds werden er ook veel bekeuringen uitgedeeld. In de bus zitten de agenten hoog, waardoor ze gemakkelijk in auto's kunnen kijken en zo ook vrachtwagens kunnen controleren. De bus wordt gevolgd door collega's in onopvallende auto's, die bestuurders een stopteken kunnen geven, wanneer ze daartoe opdracht krijgen vanuit de touringcar. 

De komende week gebruikt de politie de touringcar nog voor controles in West-Brabant en Zeeland.