Leden van het buurtteam Gemert Binnen-Slenk, met op de bank, met sjaal, Afra ter Laak en links Wiesje van Nunen van Buurkracht die de groep ondersteunt.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van het buurtteam Gemert Binnen-Slenk, met op de bank, met sjaal, Afra ter Laak en links Wiesje van Nunen van Buurkracht die de groep ondersteunt. © Buurkracht

Buurkracht organiseert in Brabantse gemeenten zonnepanelen-projecten

EINDHOVEN - Iedere buurt heeft wel een bewoner van het type ondernemer, techneut en verbinder. Die kwaliteiten gebruikt Buurkracht om buurtteams te vormen die voor alle bewoners zonnepanelen regelen. De komende weken organiseert Buurkracht een tiental bijeenkomsten om nieuwe teams te starten in de regio. 

,,Het organiseren van zonnepanelen is nu eenmaal niet gemakkelijk voor veel mensen. Ze zijn er wel mee bezig maar ze zouden willen dat het eenvoudiger is. Wij bij Buurkracht geloven dat iedere buurt mensen aanwezig zijn die kunnen helpen om het gemakkelijker én voordeliger te maken door het voor een grote groep te doen. Daarbij krijgen ze van ons dan professionele ondersteuning, maar samen dóen, dat is de kracht van de buurt. Zodra buurtgenoten de handen ineenslaan zie je dat ze grootse resultaten weten te boeken. En niet onbelangrijk, ze vinden het ook leuk om zich gezamenlijk in te zetten.”