Volledig scherm
Mien Graveland © Jurriaan Balke

Eerste Nuenense verdachte in zaak Mien Graveland blijft achter tralies

DEN BOSCH - De inwoner (31) van Nuenen die in december is opgepakt voor de dodelijke overval op de Helmondse Mien Graveland blijft nog zeker drie maanden in de cel. De raadkamer heeft woensdagnamiddag zijn voorarrest op verzoek van het OM verlengd.

Woensdagochtend werd een dorpsgenoot (30) van de man opgepakt voor dezelfde zaak. De politie wil niet kwijt wat de relatie tussen de mannen is, noch wie welke rol speelde. Er is dader-DNA, maar ook daar zegt de politie verder niets over.

Vijfde
De nu langer vastzittende man is de vijfde arrestant in een rij van zes. Begin dit jaar gingen eerst drie Helmonders achter de tralies. Zij zijn inmiddels weer vrijgelaten maar blijven verdacht. In september werd in Rotterdam een inwoner van Schiedam in de boeien geslagen. Hij komt vrijdag voor het eerst voor de rechter, ook dan gaat het om verlenging van voorarrest. De woensdagmorgen opgepakte man wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of ook hij langer vastblijft.

Geweld
Mien Graveland (86) stierf 29 augustus 2014 aan de verwondingen die zij opliep bij een bijzonder gewelddadige overval van haar woning eerder die dag. De politie sprak van 'buitensporig veel geweld'.