Volledig scherm
Harrie Wenting uit Hulsel schreef een boek over de moord op de Bladelse cafévrouw Miet van Bommel in 1992. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Harrie Wenting schreef boek over Miet van Bommel: 'de huismoeder van Bladel'

HULSEL/BLADEL - Harrie Wenting uit Hulsel schreef een boek over de moord op Miet van Bommel in Bladel. Hij hoopt dat de dader gevonden wordt, nu de politie het onderzoek naar de zaak uit 1992 heeft heropend.

Heel Bladel was er mee bezig, nadat in de nacht van 11 op 12 februari 1992 cafébazin Miet van Bommel was vermoord. Wie kende haar niet? In de Sniederslaan dreef Miet haar café Van Bommel, waar de carnavalsvereniging en de voetbalclub over de vloer kwamen. En waar jongeren die genoeg bier op hadden, niks meer kregen. ,,Die stuurde ze naar huis. Tegenwoordig hebben ze reclame nodig om de jeugd te vertellen dat ze niet te veel moet drinken, vroeger hadden ze in Bladel Miet”, zegt Harrie Wenting uit Hulsel.

Wenting schreef de boeken ‘Bij leven een legende, Miet van Bommel’ en ‘De moord op Miet van Bommel.’ Twee jaar was hij bezig met onderzoek, zo’n honderd mensen sprak hij over leven en dood van de legendarische kasteleinse. ,,Ik heb haar bij leven een paar keer ontmoet, maar ik heb haar eigenlijk pas goed leren kennen na de moord, door het schrijven van de boeken”, zegt Wenting. ,,Miet was een echt moederfiguur, ook al had ze zelf geen kinderen. De huismoeder van Bladel.”

Het verbaast Wenting niks dat de moord op de weduwe Van Bommel vorige week weer landelijk onder de aandacht werd gebracht in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. ,,De zaak laat de mensen niet los. En de politie ook niet. De leider van het politie-onderzoek destijds, Evert Wiggers uit Someren, zei me na zijn loopbaan dat er twee zaken waren waar hij nog wakker van ligt. De moord op Miet was één van de twee."