Eurocommissaris voor Landbouw Phil Hogan in gesprek met jonge boeren Robert ten Kate, Annemarie de Ceuster en Henri van den Boomen (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Eurocommissaris voor Landbouw Phil Hogan in gesprek met jonge boeren Robert ten Kate, Annemarie de Ceuster en Henri van den Boomen (rechts). © Boaz Timmermans

Jonge boeren blij met Europese impuls

EINDHOVEN - Hoe het kredietprogramma er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Maar jonge boeren in deze regio zijn blij met het Europese initiatief om de vergrijzing in de landbouwsector tegen te gaan en bedrijven van jonge ondernemers extra te ondersteunen.

Henri van den Boomen was maandag zelf op de bijeenkomst, waarin EU-commissaris Phil Hogan (Landbouw) het Brusselse plan toelichtte om een miljard euro uit te trekken om jonge boeren te helpen. ,,Het is positief dat de Europese Commissie aandacht heeft voor de vergrijzing en de positie van jonge landbouwers”, zegt de Westerhovense melkveehouder en voorzitter van Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK). ,,De gemiddelde leeftijd loopt op, het aantal jonge ondernemers neemt af. Het is goed dat daar iets aan gedaan wordt.”