Volledig scherm
Het wapen dat werd aangetroffen. © Instagram wijkagenten_blaakzorgvliedreit

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding drie jongens (16,17 en 19) in Tilburg

TILBURG - Na meerdere meldingen van een vuurwapengevaarlijke man zijn er in de nacht van zaterdag op zondag drie jongens (16, 17 en 19 )  opgepakt  aan de Abeelstraat in Tilburg. Hierbij werd een waarschuwingsschot gelost. Het wapen werd in beslag genomen.

Er kwamen in de nacht van zaterdag op zondag meerdere meldingen binnen over  een man met een vuurwapen die rondreed in een witte bestelbus. Om 01.40 uur kreeg de politie een melding van een bestuurder in een personenauto die zelf de witte bestelbus achtervolgde, nadat de inzittende van de witte bus het wapen op hem gericht had. Doordat hij constant de politie telefonisch op de hoogte hield, kon een surveillancewagen snel ter plaatse komen.

De achtervolging stopte in de Abeelstraat, een zijstraat van de Ringbaan-West die doodloopt. Nadat de politie de verdachten tot stoppen dwong, dachten de agenten dat de personenauto op de surveillancewagen wilde in rijden. Hierbij loste een agent een waarschuwingsschot. Daarop stopte de personenauto. Deze wilde echter niet op de agenten inrijden, maar wilde de plek verlaten. De drie jongens uit de bestelbus werden aangehouden en in de bus werd een wapen aangetroffen.