Volledig scherm
© PZC

Parkeerplatform breidt uit naar Duitsland

EINDHOVEN - Eindhovense studenten Jeroen van den Eerenbeemt en Martijn Meeuws hebben een bedrijf in parkeerbemiddeling bij vliegvelden voor reizigers uit Nederland en België. Het gaat zo goed dat ze gaan internationaliseren. Ze beginnen met Duitsland.

Ze moeten allebei nog afstuderen, maar Fontysstudenten Jeroen van den Eerenbeemt en Martijn Meeuws hebben al jaren een goedlopende onlinedienst. „Op onze website 'vliegenenparkeren' geven wij voor Nederlanders en Belgen een overzicht van betrouwbare parkeeraanbieders bij de vliegvelden. Dan hebben we het over grote parkeerterreinen met 150 tot 2500 plaatsen", benadrukt Jeroen van den Eerenbeemt. 

Reservering
„Mensen die op vakantie gaan en hun auto op een van die parkeerterreinen willen stallen, kunnen via onze website een plaats reserveren en een shuttledienst naar het vliegveld bestellen. Voor iedere reservering via onze website, ontvangen wij commissie. Weinig mensen weten dat wanneer je vooraf een parkeerplaats reserveert dat veel geld scheelt. Bij Schiphol bijvoorbeeld betaal je voor een gereserveerde plaats 49,50 euro voor acht dagen terwijl je 89,50 euro betaalt zonder reservering." 

De initiatiefnemer van de website startte vier jaar terug met de onlinedienst. Het succes overtrof zijn stoutste verwachtingen. „In het eerste jaar kregen we 500 reserveringen. In het tweede jaar waren dat er al 5000 en dit jaar verwachten we er 28.000." Het succes is voor Van den Eerenbeemt en Meeuws reden om over de grenzen te gaan kijken. 

Duitsland
„We gaan ons platform uitbreiden naar andere Europese landen, te beginnen met Duitsland. Daar hebben we de website www.parkenflughafen.de overgenomen. We bieden al parkeerplaatsen in Duitsland en Nederland aan, maar daarbij richten we ons nu nog op Nederlanders en Belgen. Met de nieuwe parkeerterreinen richten we ons specifiek op inwoners van Duitsland. Over een paar weken zijn we wel online."

Regionale Economie