Volledig scherm
PREMIUM
© Karel Smouter

Duurzaam en avontuurlijk: met de fiets op vakantie

ReizenJournalist Karel Smouter (35) zocht een manier om klimaatvriendelijk, avontuurlijk en betaalbaar op vakantie te kunnen met zijn gezin. Hij kwam uit bij een fietsvakantie door Noord-Duitsland. ‘Wees voorbereid op heftige stressmomenten.’

Het is lente, de periode dat half Nederland de zomervakantie plant. Koppelen we de caravan achter de auto en rijden we naar het zuiden? Of pakken we het vliegtuig naar een exotische bestemming? De afgelopen jaren kozen wij, mijn vrouw, zoon (5) en ik, voor die vliegvakantie naar warme en bijzondere bestemmingen.

  1. In Bangkok gestrande Nederlanders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    In Bangkok gestrande Nederlan­ders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    Zo’n 10 passagiers van Bangkok Airways, die vanaf Bangkok naar Schiphol zouden vliegen, zijn noodgedwongen achtergebleven op hun vakantiebestemming. Door een technisch mankement ging de eerste terugvlucht van Koh Samui naar Bangkok niet door en daardoor werd de aansluitende vlucht gemist. Een van die gestrande reizigers is Dylan van Gurp uit Breda. ,,We worden gewoon aan ons lot overgelaten door Kras’’, verzucht de 24-jarige Brabander tegen deze website.