Volledig scherm
PREMIUM
De polaroid uit Het Gouden Ei, 35 jaar later. © Sander van Mersbergen

Eenzaamheid en slechte pizza’s op de parkeerplaats van Het Gouden Ei

Deze zomer stropen we in het spoor van honderdduizenden Nederlandse vakantiegangers de Europese snelwegen af, van P naar P. De eerste halte: Venoy-Grosse-Pierre, de parkeerplaats uit Het Gouden Ei en Spoorloos. Over heet asfalt, eenzaamheid en slechte pizza’s.

Ze was meer dan een uur weg. Hij zag haar voor zich, bang, ademend door haar neus. Er was geen misverstand meer denkbaar waarom ze samen hartelijk zouden lachen. Er kon niets met haar zijn wat niet betekende dat ze in nood was. Ze had hem nodig. Hij werd gek van verdriet dat hij haar niet kon helpen.

  1. GGD-verpleegkundige Eindhoven over reisvaccinaties: ‘Die prikjes kan ik slapend, terwijl ik op mijn hoofd sta!’
    PREMIUM

    GGD-verpleeg­kun­di­ge Eindhoven over reisvacci­na­ties: ‘Die prikjes kan ik slapend, terwijl ik op mijn hoofd sta!’

    EINDHOVEN - Nee, lopende bandwerk is het niet bepaald. Iedere bezoeker van het spreekuur Reisvaccinaties krijgt bij de GGD in Eindhoven een persoonlijk gesprek. ,,We willen precies weten waar iemand heen gaat, wat zijn eventuele ziektegeschiedenis is, welke medicijnen hij slikt, waarvoor hij al is ingeënt. Dat is net zo belangrijk als de vaccinatie zelf", zegt Annemarie Rouw-Zuidema (56) uit Geldrop, een van de verpleegkundigen die de reizigersspreekuren draait.