Feest op Koningsdag
Volledig scherm
Feest op Koningsdag © ANP Kippa

‘Feestland’ Nederland in top 10 beste reisbestemmingen in 2020

Nederland behoort volgens reisgids Lonely Planet tot de tien aantrekkelijkste landen om in 2020 te bezoeken. De medewerkers van de reisgids stellen elk jaar lijsten samen met beste landen, steden, regio's en andere bestemmingen die aantrekkelijk zijn voor toeristen. Nederland staat op de zevende plaats. Aruba bezet de vierde plaats. 

Nederland is volgens de reisgids klaar om feest te vieren in 2020. Niet alleen wordt 75 jaar bevrijding van de Tweede Wereldoorlog gevierd, ook Koningsdag in april en Bevrijdingsdag en het Eurovisiesongfestival in mei zijn volgens Lonely Planet zeer de moeite waard. Daarnaast raadt de reisgids bezoekers aan naar de Waddenzee te gaan.

Van Aruba roemt Lonely Planet de goede ‘vibes’ en de duurzaamheidsinspanningen. Nummer 1 op de lijst van landen om te bezoeken is het koninkrijk Bhutan in de Himalaya. Bij de steden staat het Oostenrijkse Salzburg bovenaan, waar de Salzburger Festspiele volgens de reisgids hun honderdste verjaardag vieren in 2020. Als mooiste regio noemt Lonely Planet de Centraal-Aziatische Zijderoute.