Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Hittemoe? Zeven suggesties voor reisjes naar de regen

Weer een blauwe lucht. Weer een zonnetje. Er kán een moment komen dat we verlangen naar ouderwets rotweer. Waar vinden we dat nog deze zomer? Drie experts tippen de 'regenvakantie'.

Quote

Nederlan­ders zijn seizoens­men­sen, wij houden van de afwisse­ling

Het zit zo'n beetje in ons dna geprogrammeerd, geeft weervrouw Diana Woei (Weerplaza) toe. Iedere zomer vluchten we en masse voor het ongewisse Hollandse zomerweer richting de bekende gezinscampings in Frankrijk of de droogte van Zuid-Spanje.

Maar wat gebeurt er in ons collectieve bewustzijn als het weer hier juist opvallend standvastig is en er, zoals dit jaar, alleen nog maar méér warmte, hitte en droogte op de rol staat?

  1. In Bangkok gestrande Nederlanders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    In Bangkok gestrande Nederlan­ders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    Zo’n 10 passagiers van Bangkok Airways, die vanaf Bangkok naar Schiphol zouden vliegen, zijn noodgedwongen achtergebleven op hun vakantiebestemming. Door een technisch mankement ging de eerste terugvlucht van Koh Samui naar Bangkok niet door en daardoor werd de aansluitende vlucht gemist. Een van die gestrande reizigers is Dylan van Gurp uit Breda. ,,We worden gewoon aan ons lot overgelaten door Kras’’, verzucht de 24-jarige Brabander tegen deze website.