Volledig scherm
PREMIUM
Tiger and Turtle in Duisburg. Deze 'achtbaan' van verzinkt staal staat op de steenberg van een voormalige hoogoven. © Adrianne de Koning

Ja, dat is leuk: een rondje langs oude Duitse industrie

ReizenGoed nieuws: de ene na de andere hoogoven en steenkolenmijn sluit in het Duitse Ruhrgebied. Beklim de industriële iconen en zie het landschap veranderen.

‘Hier word je nog vies’ staat op het waarschuwingsbord bij de ingang van het Landschaftspark in Duisburg. Dat dat geen overbodige tekst is, bewijst een stoere tiener, gestoken in een leren jack van zijn scooterclub. Met zijn vrienden klimt hij naar het hoogste punt op zeventig meter: Hoogoven 5. Zijn jack schuurt langs de verroeste muur, in zijn poging zo ver mogelijk van de alsmaar dieper wordende afgrond te blijven.

  1. In Bangkok gestrande Nederlanders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    In Bangkok gestrande Nederlan­ders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    Zo’n 10 passagiers van Bangkok Airways, die vanaf Bangkok naar Schiphol zouden vliegen, zijn noodgedwongen achtergebleven op hun vakantiebestemming. Door een technisch mankement ging de eerste terugvlucht van Koh Samui naar Bangkok niet door en daardoor werd de aansluitende vlucht gemist. Een van die gestrande reizigers is Dylan van Gurp uit Breda. ,,We worden gewoon aan ons lot overgelaten door Kras’’, verzucht de 24-jarige Brabander tegen deze website.