Voor de horeca op Scheveningen is het niet bepaald een topjaar. Deze foto werd donderdagmiddag om 16.00 uur genomen op de boulevard. Veel terrassen zijn leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de horeca op Scheveningen is het niet bepaald een topjaar. Deze foto werd donderdagmiddag om 16.00 uur genomen op de boulevard. Veel terrassen zijn leeg. © Frank Jansen

Oudste badplaats van Nederland piekert zich suf over wegblijven bezoekers: ‘De belevenis is niet optimaal’

Op een paar hele drukke dagen na, bleef het ondanks het prachtige weer deze zomer opvallend rustig op het strand van Scheveningen. Strandtenthouders hebben het over ‘een rampzalige zomer’. De gemeente denkt dat mensen door de stijgende prijzen ‘twee keer nadenken’ over een dagje strand, maar ondernemers en politici vermoeden dat het probleem echt bij de badplaats ligt. ‘Er moet een charmeoffensief komen'. 

4 reacties

 • Jansen Mediaprodukties

  2 maanden geleden
  Kijkduin is het beste alternatief! Gratis parkeren op loopafstand en prima strandtenten met betaalbare drankjes en eten!. #nooitmeernaarScheveningen
 • Bram Bosmans

  2 maanden geleden
  Horeca te duur, afsluiten van wegen, horeca te duur, parkeren duur, horeca te duur, overlast van grote groepen, horeca te duur… en iedereen wijst naar elkaar. Dit gaat snel weer goed komen jongens!!
 • Paul Lamote

  2 maanden geleden
  De horeca is domweg vooral veel mensen te duur geworden. Daar komt bij dat het nu al zes warm tot zeer warm is en mensen ga nu eenmaal niet permanent drie keer per week naar strand.
 • Cor De Vaal

  2 maanden geleden
  Ik was er deze week. Het was er gezellig druk, geen file en inderdaad kon er gewoon geparkeerd worden. Probleem? Ik zie het niet. Ik ging juist niet naar Scheveningen vanwege het gedoe met parkeren en bereikbaarheid. Terrasje is wel duur, maar ja da's tegenwoordig overal. Onbeperkt Sushi echter 25e pp dat viel dan weer mee :)